Press "Enter" to skip to content

INCREDIBIL! Bill Gates anunță un dezastru mai mare decât pandemia COVID-19

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, avertizează omenirea cu privire la un dezastru mult mai mare decât actuala criză pandemică, soldată cu milioane de decese la nivel global.

Stoparea pandemiei de coronavirus va fi „foarte, foarte simplă” în comparație cu provocarea adusă de schimbările climatice, a declarat Bill Gates. Fondatorul Microsoft crede că, dacă vom reuși să rezolvăm criza încălzirii globale, ar fi „cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”.

Miliardarul a vorbit la BBC despre noua sa carte, “How to Avoid a Climate Disaster” și a precizat: „Nu am făcut niciodată o tranziție așa cum vorbim despre a face în următorii 30 de ani. Nu există niciun precedent pentru acest lucru”.

Bill Gates, investiții în inovații climatice

Bill Gates a anunțat că vrea să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uriîn următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice. Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates. Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil, a adăugat el.

Miliardarul american a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei verzi şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Antreprenorul şi filantropul estimează că vafi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare. În noua sa carte, “Cum să eviţi un dezastru climatic”, Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.