Press "Enter" to skip to content

A cumpărat cu 7 lei o poză veche dintr-un târg de vechituri, i se părea frumoasă, dar când a ajuns acasă și-a dat seama ce se întâmpla: ,,De acum sunt un om bogat, nu-mi mai trebuie nimic!!”. Uite ce era bărbatul din fotografie!

În 2010, Randy Guijarro a găsit această fotografie veche într-un magazin de antichități din California. Omului i s-a părut că pur și simplu arată bine, că e o imagine frumoasă, așa că a cumpărat-o pentru doar 2 dolari.

Însă când a aruncat o privire mai atentă la culoarea stranie a imaginii, a devenit suspicios, și-a dat seama că ar putea valora mult mai mult decât crede, dar în niciun caz nu și-ar fi putut imagina care e suma…

Când a ajuns acasă, Guijarro s-a uitat la imagine la microscop, și, în colțul din stânga jos, a observat un bărbat care semăna cu Henry McCarty, cunoscut mai ales după porecla Billy the Kid, un pușcaș celebru în America, a devenit la un moment dat cel mai căutat bărbat din țară datorită faptelor sale nelegiuite.

Bărbatul care a cumpărat din greșeală imaginea a fost uimit de descoperire și a început să caute mai multe informații pe internet despre Billy the Kid și gașca lui. Așa a descoperit că în imagine exista nu doar portretul lui Billy, ci și cele ale lui O’Folliard și Charlie Bowdre, ambii membrii ai bandei lui de nelegiuiți. Toți trei erau în imagine!

În cursul a cinci ani din acel moment, Guijarro a lucrat cu mai mulți istorici, iar împreună i-au identificat pe toți cei 18 oameni din imagine.

Fotografia cumpărată cu doar 2 dolari și care valorează acum 5 MILIOANE: