Press "Enter" to skip to content

Copil de trei ani mort în ambulanţă. Nu a avut cine să îl ajute

Caz dramatic în Botoşani. Părinții unui copil de trei ani acuză că micuțul lor a murit din cauză că serviciul de ambulanță nu ar fi trimis un medic la intervenție. Oamenii insistă că băiatul, care se simțea rău, putea fi salvat.

L-au dus chiar ei în întâmpinarea unui prim echipaj, unde se afla însă doar un asistent medical. O a doua mașină l-ar fi preluat pe copil fără semne vitale, susține conducerea serviciului.

Tatăl a chemat ambulanța atunci când a constatat că fiul lui, în vârstă de 3 ani, scuipa sânge. A fost trimisă o mașină cu un asistent medical care a preluat copilul.

A fost trimisă o a doua ambulanță, care avea de data aceasta și medic. Acesta a continuat manevrele de resuscitare , însă copilul nu ar fi răspuns la stimuli.

Părinții au povestit celor de la ambulanță că băiețelul era răcit.

Ei cred că daca primul echipaj ar fi avut medic, copilul lor ar fi fost salvat.

DSP Botoșani a declanșat o anchetă

Autorităţile din Botoşani au declanşat o anchetă, a declarat șefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, copilul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia a sunat la ambulanţă în momentul în care “ar fi scuipat sânge”. Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

“A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului.

Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul”, a afirmat Adăscăliţei.

”Intru în tribunal cu ei”

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băieţel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. El spune că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

“E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea.

De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Asta mă deranjează. Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul”, a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Mancaş.